Hamnen

Wallhamn marina ligger väl skyddat på Tjörns insida. Hamnen har ett idealiskt läge bara nio nautiska mil till seglingsmetropolen Marstrand, sex nautiska mil till Tjörn Runt-starten och med  en fantastisk fin skärgård alldeles inpå knuten. Dessutom är det endast en femton minuters avstickare från E6:an och 50 minuters bilväg från Göteborg.

Nyinvesteringar i marinan

WMY Hamnförening har sedan övertagandet september 2017 rustat upp befintliga bryggor och bommar, inhandlat en ny flytbrygga och satt upp nya elstolpar med belysning och vatten på F-bryggan.

Vi har byggt ett nytt servicehus med toaletter och duschar,  en ny spolplatta och en sugtömningsstation, vilka tas i bruk våren 2020.

Ett nytt accessystem har installerats  och en ny grind byggts vid hamnplan. Vi har nu två låsta grindar som skyddar marinan. Området och grindar är kamerabevakade och vi bygger ut våra It-system vilket bl a ger snabbare internet. Wifi:n ute på bryggorna byts ut  så att vi får fler accesspunkter och bättre täckning - fler webbkameror sätts upp.


N 58° 00′ 20.47¨
E 11° 42′ 03.86¨

Hamnkarta & bryggskisser

Karta Wallhamn Marina
B-bryggan
C-bryggan
D-bryggan
E-bryggan
F-bryggan
Situationsplan

Kartor

Kartor med AIS info finns längre ned på sidan.
Vägkarta finns på sidan “Hitta hit“.

Trafikerande fartyg på ingång till Wallhamn.


Bryggor och båtplatser

Marinan har sju flytbryggor och ett flertal varierande båtplatsstorlekar med olika kombinationer av y-bommar och gångbara bommar. Båtplatser finns för båtar från 6 m upp till ca 20 m. Du kan läsa mer om våra båtplatser på sidan "Båtplatser".

Brygga A - Servicebrygga

Här finns Marine Support AB som samarbetar med WMY Hamnförening och sköter torrsättning, sjösättning och riggning mm. Vid servicekajen kan man lasta eller lossa sin båt. OBS! Endast kort tilläggning (Max 2 tim).  Marinan har också investerat i en ny spolplatta 2019.

Marine Support erbjuder ytterligare service gällande motorer, el- och vattensystem. Men även reparationer och installationer av diverse marina produkter. Här ligger också deras charterbåtar.

Sugtömingsstation

På utsidan  av Brygga A finns nu en sugtömningsstation som tas i drift våren 2020.  Hamnföreningen har också investerat i en ny spolplatta.

Servicehus

Vårt nybyggda  servicehus innehåller fräscha toaletter och duschar, samt en handikappanpassad toalett och dusch som nås via en ramp vid den  södra gaveln. Här finns också en stor altan med utsikt över hamnen.

Faktaruta

Marinan har ca 270 båtplatser

Vatten, el och belysning finns på bryggorna

Toaletter och duschar finns i vårt nybyggda servicehus på land mellan brygga C och D.

Hamnområde och parkering ligger på inhägnat område med två låsta portar.

Området och portar/grindar är kamerabevakade.

Kameror finns på bryggorna - så du kan hålla ett öga på båt och brygga.

Trådlöst Internet - Wifi - finns också i hamnen.

Vagnar att transportera packning finns vid var brygga.

Klubbstuga öppen för alla föreningens medlemmar.

Nyinstallerad sugtömningsstation finns på brygga A.

Spolplatta finns innanför servicekajen.

Bryggvärdar och hamnkapten

Föreningen har bryggvärdar som man kan vända sig till om man har några frågor.

Henrik Linusson (Marine Support) agerar hamnkapten.

Kontaktuppgifter till styrelse och funktionärer finns under Kontakt i menyn

Klubbstuga

WMY har en klubbstuga som medlemmarna kan nyttja såväl sommar som vinter. Här finns möjlighet att laga mat och värma sig kyliga dagar.

Under sommaren finns det tillgång till grill och utemöbler. Stugan har en altan ut mot vattnet men det går även att sitta på framsidan.

Lediga båtplatser uthyres

Hamnföreningen har ett antal båtplatser som hyrs ut. Merparten av båtplatserna "ägs" dock av medlemmarna som även de kan hyra ut sin plats om de inte behöver den en säsong eller två.

Är du intresserad av att hyra en båtplats? Skicka in en intresseanmälan här.

Vinterförvaring

WMY Hamnförening erbjuder såväl medlemmar som utomstående båtägare vindskyddad förvaring utomhus på låst, inhägnad och kamerabevakad plats.

- Vinterförvaring för båtar upp till ca 60 fot /30 ton.
- Förvaring med eller utan mast på.
- Tillgång till el och vatten - stöttor ingår.

>> Boka vinterförvaring här <<
Här hittar du även prislistor för förvaring, lyft och av/påmastning mm.

Båtlyft/torrsättning/sjösättning sköts av vår samarbetspartner Marine Support AB.

 

Förvaring/uppställning sommartid

Det finns även möjlighet att förvara båt på hamnplan sommartid. Vi erbjuder också förvaring/uppställning av trailer. Kontakta föreningen info@wmy.se.

Upp

AIS info Vesselfinder


Upp